Some problem with OmegaCam@VST calibration

Wie arbeite ich mit Theli, wie verarbeite ich in Theli erstellten Bilder ?
Forumsregeln
Bitte die Beiträge kurz fassen, so kann man sie nachher besser finden. Sollte ein Problem gelöst sein, dann einen neuen Beitrag eröffnen. Ebenso wenn die Ursache eine ganz andere ist, oder es Offtopic wird.

Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Freitag 26. Februar 2016, 01:49

Hello,
many OmegaCam@VST calibrated frames has one problem: some chips are more dark.
Look at my attached picture: chip #31 (top right corner) is more dark.

Any ideas?

Bild
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Freitag 26. Februar 2016, 12:28

Also, see calibrated frame with sky subtraction (Subtract a constant sky) from filter NB_659 (or Ha):

Bild
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon mischa » Freitag 26. Februar 2016, 21:40

Hi Oleg,

your screenshots (or whatever you are uploading) do not make it into the forum (and they didn't appear attached to the email you sent yesterday, either). Maybe a file size issue?
mischa
Moderator
 
Beiträge: 986
Registriert: Freitag 7. Oktober 2011, 14:07
Wohnort: Chile

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Freitag 26. Februar 2016, 23:39

Also, see calibrated frame with sky subtraction (Subtract a constant sky) from filter NB_659 (or Ha):

Bild
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon mischa » Samstag 27. Februar 2016, 00:26

well, since we don't see the images: can you check whether that chip is already darker after the first calibration step ("calibrate data")? If so, how does the flat of that chip compare to that of the other chips? maybe it's saturated.

mischa
mischa
Moderator
 
Beiträge: 986
Registriert: Freitag 7. Oktober 2011, 14:07
Wohnort: Chile

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Samstag 27. Februar 2016, 01:37

Hmm... Do you see this image?

Bild
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Samstag 27. Februar 2016, 01:42

Uncalibrated frame:
Bild
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal

Re: Some problem with OmegaCam@VST calibration

Beitragvon oleg » Samstag 27. Februar 2016, 01:45

Chip #31 is already darker on original (raw) uncalibrated frames.
Ubuntu 14.04 64-bit (CPU Intel® Core™ i7-3930K, RAM 64GB, RAID0: 6x1TB).
oleg
 
Beiträge: 85
Registriert: Samstag 1. Oktober 2011, 18:00
Wohnort: Portugal


Zurück zu Arbeiten mit Theli

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast

cron